ثبت ملی “گویش دماوندی” در حال پیگیری است
رییس اداره میراث فرهنگی، گرشگری و صنایع دستی شهرستان دماوند از ارسال پرونده ثبت “گویش دماوندی” به اداره کل استان جهت ثبت این گویش در فهرست آثار ملی کشور خبر داد و گفت: امیدواریم گویش ارزشمند این شهر همچون شهر تاریخی دماوند جزو آثار ملی به ثبت برسد.
شهرام شریفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط این نهاد از ابتدای سال جاری در حوزه های مختلف گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان اظهار داشت: طی تفاهمنامه میان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رییس شورای عالی استانها، کلیه شوراهای شهر و روستا و شهرداران و دهیاران مکلف به حفاظت و مرمت از آثار تاریخی حوزه خود شدند.
وی ادامه داد: در این راستا با توجه به کمبود بودجه لازم و عدم اعتبار تخصیصی در بخش مرمت و حفاظت از آثار تاریخی شهرستان به این نهاد، هم اکنون با همکاری شهرداری ها و اداره اوقاف این مهم در حال انجام است که می توان به مرمت حمام تاریخی محله درویش و تعدادی بقاع متبرکه اشاره کرد.
این مقام مسئول با اشاره به برنامه های آتی این نهاد با مشارکت دیگر ادارات منطقه، نیز افزود: در روستاها نیز مرمت آثار تاریخی با همکاری دهیاری ها صورت می گیرد که یکی از موارد در حال انجام، حمام تاریخی روستای آینه ورزان است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دماوند در ادامه با اشاره به فعالیت بیش از ٢٥ فقره از تأسیسات گردشگری در سطح شهرستان به توسعه این بخش طی سال جاری اشاره کرد و گفت: در حوزه گردشگری از ابتدای سال تنها یک بوم گردی بصورت رسمی مورد بهره برداری قرار گرفته و درنظر داریم در دهه فجر امسال سه بومگردی، یک هتل آپارتمان و یک خدمات رفاهی در منطق شهری و روستایی را به بهره برداری رسانیم.
شریفی با تاکید براینکه هم اکنون در سطح شهرستان چهار هتل در حال ساخت است که در سالهای آینده مورد بهره برداری خواهد رسید، گفت: امسال بیش از ۲۶ مورد پرونده سرمایه گزاری در این نهاد تشکیل شده و درخواست تسهیلات گردشگری داشته اند که این میزان تا پایان سال به ۵۰ متقاضی میرسد.
وی افزود: این روند نشان می دهد که شهرستان دماوند از حالت رخوت در حوزه گردشگری خارج شده و در حال رشد و پیشرفت در این بخش است و گردشگران نیز از این مهم استقبال می کنند؛ هم اکنون بیش از ۱۵ اقامتگاه بومگردی در شهرستان دماوند مورد بهره برداری قرار گرفته و بسیاری از روستاها متقاضی بومگردی هستند که البته حوزه گردشگری صرفا بومگردی نبوده و می توان در دیگر عرصه ها نیز وارد شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه پیش بینی می شود در چهار سال آینده بیش از صد پروژه در حال بهره برداری در حوزه گردشگری داشته باشیم، گفت: پروژه های افتتاح شده تنها در سال جاری بیش از ۵۰ نفر به صورت مستیم و یکصد نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال زایی داشته که با توسعه این بخش و بهره برداری دیگر پروژه ها، شاهد اشتغال جوانان بشتری خواهیم بود.
ایجاد اشتغال برای بیش از یکصد نفر در حوزه صنایع دستی
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دماوند در ادامه با اشاره به برگزاری ٣ دوره کلاس آموزش سنگ تراشی و صدور ٦٥ کارت شناسایی صنعتگری برای هنرمندان این حرفه در سال جاری، به دیگر اقدامات این بخش اشاره کرد و افزود: امسال حدود ۹۰ نفر از هنرمندان شهرستان در کلاس های درنظرگرفته شده، آموزش دیده و کارت شناسایی دریافت نموده اند؛ همچنین در حوزه صدور پروانه تولید برای مشاغل خانگی نیز از ابتدای سال بیش از یکصد پرونده و مجوز تولید صادر شده است.
وی در ادامه با اشاره به فراهم سازی زیرساخت های لازم در بحث ایجاد موزه نیز گفت: هم اکنون مکانی در شهر کیلان توسط شهرداری این شهر جهت ایجاد موزه آثار تاریخی پیش بینی شده است که دارای مجوز نیز می باشد اما به دلیل کمبود نقدینگی در بخش تامین امنیت ساختمان همچون ایجاد دزدگیر، حفاظ مناسب و قفل های استاندار، سیستم اتفای حریق و.. همچنان بهره برداری نشده است.
شریفی افزود: این موزه به دلیل قرار گرفتن آثار تاریخی از اهمیت بسیاری برخوردار است که باید به استانداردهای نهایی برسد و امیدواریم در سال آینده این مهم محقق شود؛ تنها جایی که تاکنون مجوز لازم صادر شده، موزه شهر کیلان است که در صورت تامین مکان در دیگر شهرهای شهرستان و یا مشارکت بخش خصوصی، این مهم صورت می گیرد.
کشف ۴۸ مورد ادوات حفاری غیرمجاز در دماوند
این مقام مسئول در ادامه افزود: در حوزه کشف اشیاء عتیقه و تقلبی، دستگیری حفاران غیرمجاز و کشف و ضبط ادوات حفاری های غیر مجاز، تاکنون ٤٨ مورد کشف شده که این مهم با همکاری دادستان شهرستان، نیروی انتظامی و پلیس امنیت شهرستان و همچنین اداره اطلاعات شهرستان دماوند که در برخورد با حفاران غیرمجاز و سودگران اشیاء تاریخی با این اداره نهایت همکاری را داشته اند، صورت گرفته است.
منبع:ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.