آثار تاریخی

ضرورت بکارگیری علوم مختلف برای حفاظت از آثار تاریخی

معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به لزوم بهره‌مندی از رشته‌های مختلف علمی در تمام زمینه‌ها، گفت: برای کاوش و مرمت آثار تاریخی نیز نیازمند علوم مختلف هستیم.

 محمد حسن طالبیان روز یکشنبه در گردهمایی بین المللی مجازی با عنوان تخت جمشید: دیروز، امروز و فردا که با حضور متخصصان و پژوهشگران حوزه های مربوطه برگزار شد با اشاره به اهمیت رشته های مختلف علمی در موضوع پژوهش و حفاظت از آثار تاریخی گفت: موضوع پژوهش و حفاظت و معرفی آثار تاریخی باید در کنار یکدیگر باشند؛ تا نتایج خوبی حاصل شود.

وی در خصوص پروژه حفاظت و مرمت میراث فرهنگی چغازنبیل گفت: پس از پایان جنگ تحمیلی و وقوع باران های زیاد در آن منطقه، این اثر تاریخی دچار آسیب‌های زیادی شده بود که نیازمند به کارگیری از رشته‌های مختلف برای حفاظت و مرمت آن بودیم. که پس از این بکارگیری به هدف مورد نظر رسیدیم.

طالبیان در بخشی دیگر از سخنانش درباره این رشته ها گفت: بکارگیری دانش در حوزه آب و خاک، آزمایشگاه های تخصصی و رشته‌ ای همچون مهندسی عمران، زبان شناسی برای حفاظت و مرمت آثار تاریخی مهم و البته ضروری است.
وی با تاکید بر لزوم به کارگیری از چند رشته علمی نیازمند برای حفاظت و مرمت، گفت: به کار یری حفاظت و پژوهش در کنار یکدیگر آثار تاریخی را معنا می دهد، هم اکنون حدود ۱۴۷ پایگاه ملی و بین المللی در کشور وجود دارد. توجه به میراث ملموس و منظر فرهنگی آثار تاریخی برای حفاظت از این آثار حائز اهمیت است.
معاون وزیر میراث فرهنگی و گردشگری از ضرورت توجه بیشتر به حوزه مستندسازی و ارتباط با جامعه در مرمت و احیای بناهای تاریخی خبر داد و گفت: ارتباط بیشتر با جامعه و انتشارات اخبار برآمده از کاوش های میراث فرهنگی ضرورت است. تعاملات پیوسته با جامعه و دیگر دستگاه های اجرایی کشور بستر توسعه گردشگری و در ادامه توسعه پایدار را مهیا می‌کند.
طالبیان گفت: این امر یعنی آگاهی و شناخت مردم از اهمیت بناهای تاریخی سبب شده حریم آثار تاریخی کمتر دستخوش تخریب و دست خوردگی قرار بگیرد و این شناخت بیشتر جامعه و تعاملات گسترده تر سبب توسعه پایدار کشور خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه به روز جهانی موزه نزدیک می‌شویم، گفت: برنامه ای برای روز سه شنبه (۲۸ اردیبهشت) در کاخ گلستان برگزار می شود.

کشف بقایای اجساد انسانی و حیوانی در آب راه تخت جمشید

همچنین در این مراسم علی اسدی باستان شناس و عضو دانشگاه هنر شیراز در خصوص کاوش روی آب راه های تخت جمشید گفت: بر اساس اطلاعات تاریخی تخت جمشید سده چهارم  پیش از میلاد مسیح  و به دلیل حمله اسکندر تخریب و آب راه های آن نیز مدفون شد.
وی در ادامه با بیان اینکه از دهه ۱۳۸۰ خورشیدی شناسایی این آبراهه آغاز شد گفت: با  شروع کاوش ها بخشی از آب راه ها آغاز شد و عملیات بازگشایی آب راه ها برای جمع آوری آب های سطحی در سال های بعد انجام شد.
اسدی  از کشف بقایای اجساد انسانی و حیوان در هنگام کاوش ها خبر داد و گفت: کشف ۱۵ بقایای جسد انسانی و دو جانور تاکنون از این کاوش ها کشف شده است.

اسدی درباره دلیل وجود اجساد در این آبراه گفت: با توجه به نحوه قرار گرفتن این بقایا به نظر می رسد، این انسان ها و حیوان از محوطه بالایی پرت شدند و اجسادشان با آب وجود در این آب راه ها به این بخش ها رسیده است
این باستان شناس با اشاره به اینکه تاکنون چهار فصل کاوش در آبراه های تخت جمشید انجام گرفته مهمترین و اصلی ترین هدف از این کاوش ها را حفاظت بهتر و جمع آوری آب های سطحی محوطه تخت جمشید در این آبراه عنوان کرد و گفت: علاوه بر اهداف حفاظتی نتایج پژوهشی قابل توجهی نیز این کاوش‌ها کسب شده است.

منبع: ایرنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *