مرمت حمام تاریخی سرایان
مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان از ادامه مرمت حمام تاریخی سرایان خبر داد.
محمد عرب، امروز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حمام تاریخی سرایان در مجموعه تاریخی این شهر در میانه بافت تاریخی آن واقع شده و با شماره ۸۷۳۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: این مجموعه شامل مسجد،کاروانسرا، آب انبار، حمام و بازار قدیمی میشود و خوشبختانه کتیبه سردر حمام قدیمی سرایان هنگام نقشه برداری از داخل کشف شده و براساس متن کتیبه نزدیک به ۵۰۰ سال قدمت دارد.
مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان بیان کرد: این حمام در زمینی به طول ۳۷ متر در ۱۴ متر و دو بخش مردانه و زنانه ساخته شده و مصالح به کار رفته در این بنا شامل آجر و ملات گچ و اندود ساروج است.
عرب گفت: با تأیید طرح احیاء و مرمت حمام قدیمی سرایان در کمیته فنی اداره کل، این حمام علاوه بر استفاده توسط مردم شهرستان به مکانی برای جذب گردشگران تبدیل خواهد شد و بزودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی افزود: تکمیل مرمت و بهرهبرداری از حمام تاریخی سرایان که تنها خرید تجهیزات و اجرای تاسیسات و حدود ۱۵ درصد از عملیات اجرایی آن باقی مانده بود، از پروژههای مصوب سفر استاندار به شهرستان بود.
مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان ادامه داد: در سفر استاندار مصوب شد با اختصاص ۲۰۰۰ میلیون ریال تا پایان سال ۹۸ به بهرهبرداری برسد و به این منظور مبلغ ۱۰۰۰ میلیون ریال در کمیته برنامه ریزی شهرستان مصوب و مبلغ ۱۰۰۰ میلیون ریال دیگر توسط خیر تامین شد.
عرب افزود: عدم تخصیص اعتبارات استانی و تحقق سهم خیر، روند تکمیل پروژه را با تاخیر مواجه کرد و در نهایت در سفر وزیر میراث فرهنگی، به همراه استاندار و پیگیریهای مدیرکل و فرماندار، مبلغ ۱۲۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی وزارت برای تکمیل پروژه اختصاص یافت و پس از استعلام و طی مراحل اداری، خرید تجهیزات در آخرین روزهای سال ۹۸ انجام و به دلیل محدودیتهای ناشی از ویروس کرونا نصب و راهاندازی تاکنون به تعویق افتاد.
وی بیان کرد: با اعتبار تامین شده، خرید تجهیزات موتورخانه و تاسیسات مورد نیاز به مبلغ ۱۸۰۰ میلیون ریال انجام و عملیات نصب و راهاندازی آغاز شده و همچنین اجرای سیستم روشنایی و خرید و نصب در و تکمیل قسمت جکوزی و پرداخت دیون پروژه نیاز به تخصیص اعتبارات مصوب شهرستان و یا تامین از محل منابع ملی به مبلغ ۱۰۰۰ میلیون ریال دیگر دارد.
مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان گفت: عملیات مرمت این اثر تاریخی ارزشمند که بسیار مورد توجه مردم شهر سرایان و شهرها و روستاهای اطراف است، از خردادماه ۹۶ و در شرایطی که اعتبار مورد نیاز تامین نشده بود با مساعدت اداره کل متبوع و فرمانداری شهرستان، آغاز شد.
عرب ادامه داد: از جمله اقدامات مرمتی صورت گرفته، حذف الحاقات، جمع آوری موزاییک فرش فرسوده، خاکبرداری و آواربرداری، جمع آوری کامل و بازسازی مجدد گربه روها (سیستم گرمایش از کف سنتی) و پوشش گربه روها، استحکام بخشی پیها و دیوار بنا، جمعآوری طاقها و پوشش سقف در قسمتهای آسیب دیده و اجرای مجدد، اجرای اندود ساروج کلیه فضاها، ساخت سرویس بهداشتی، اصلاح سیستم فاضلاب، بازسازی دوش متناسب با معماری سنتی، اجرای گرمایش از کف، لوله کشی تاسیسات آبی، اجرای سنگ فرش کف و دیوارهها تا ارتفاع یک متر، مرمت سر در ورودی و بازسازی کامل ورودی حمام کوچک، آجر فرش کف رختکن و ورودیها، آماده کردن فضای موتورخانه، تکمیل فضای حمام ترکی و … بوده که تاکنون انجام شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نصب و راهاندازی تجهیزات موتورخانه در حال انجام است، تصریح کرد: نصب شیرآلات، نصب درهای ورودی به فضاهای مختلف، سیستم روشنایی و کاشی استخر جکوزی از عملیات مورد نیاز و پیشبینی شده است که همزمان با نصب تجهیزات انجام خواهد شد.
مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان خاطرنشان کرد: با اعتبارات خرید تجهیزات موتورخانه تاکنون مبلغ ۲۸۵۰ میلیون ریال در این بنای تاریخی هزینه شده که مبلغ ۱۹۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی مشارکتی وزارت متبوع، ۷۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی و ۲۵۰ میلیون ریال کمکهای اداره اوقاف و امور خیریه و کمکهای مردمی به مبلغ حدود ۲۰ میلیون ریال بوده است.
منبع:ایسنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.