نگاه تهدیدمحور در گردشگری یک اشتباه استراتژیک است

نگاه تهدیدمحور در گردشگری یک اشتباه استراتژیک است

ابراهیم عزیزی، نگاه تهدید محور به گردشگری را یک اشتباه بزرگ و استراتژیک دانست و گفت: نگاه به گردشگری باید یک نگاه اقتصادی پویا و در جهت منافع ملی کشور باشد.

 

ابراهیم عزیزی در نشست کارگروه گردشگری و زیارت با بیان اینکه جلسه باید برای حل مشکلات و گرفتاری‌ها باشد نه صرفا «جلسه برای جلسه»، با اشاره به دیدار اخیرش با مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: تغییر نگاه در حوزه گردشگری از ضروریات است.

او با عنوان اینکه در کشور ما شعار حمایت گردشگری داده شده، اما اینگونه رفتار نشده است، افزود: نگاه ما به حوزه بزرگ و تاثیرگذار گردشگری باید جامع، کامل، منطقی و هوشمندانه باشد.

به اعتقاد عزیزی از دل این نشست و برخاست‌ها در مورد گردشگری، باید در نهایت نگاهی که منجر به پیشرفت و شکوفایی شده و یک راهبرد جامع به اقتضای شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور ما بیرون آید.

رئیس مجمع نمایندگان استان فارس نگاه تهدید محور به گردشگری را یک اشتباه بزرگ و استراتژیک دانست و گفت: نگاه به گردشگری باید یک نگاه اقتصادی پویا و در جهت منافع ملی کشور باشد؛ رویکردی که خیلی از کشور‌ها دنبال کرده و موفق شده اند.

او با اشاره به موفقیت برخی کشور‌های محروم و دورافتاده دنیا در امر جذب توریست و گردشگری آن هم با ساده‌ترین شکل ممکن، افزود: ما در ایران این همه فرصت بی نظیر داریم، اما چرا از آن استفاده نمی‌کنیم، جای سوال است.

عزیزی اضافه کرد: ایران ما سرشار از فرصت و نعمت است، اما نوع استفاده ما در حوزه گردشگری، حداقلی است و اشکال آن بر می‌گردد به آن نگاه اشتباهی که اشاره شد و تا این نگاه سطحی در مدیران و مسوولان وجود دارد و قوانین نیز ناکارآمد باشد، وضع همین خواهد بود.

نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی به وضعیت استان فارس نیز در این عرصه اشاره کرد و گفت: باید باور کنیم مزیت بی نظیر ما در استان فارس به ویژه شهر شیراز به عنوان یک شهر شهیر در دنیا، گردشگری است ضمن اینکه این شهر یک ویژگی منحصر به فرد به عنوان گردشگری مذهبی نیز دارد.

عزیزی تغییر نگاه اشتباه به گردشگری را نیازمند رویکرد شجاعانه مدیران مربوطه دانست و بیان کرد: از برخی مدیران که اراده‌ای برای داشته‌های موجود و خلاقیت در این عرصه نداشته و صرفا می‌خواهند گذران امور کنند، نباید انتظار معجزه در این حوزه داشت که امیدواریم با یک رویکرد علمی، منطقی و هوشمندانه، این رویکرد در آینده عوض شود.

او همچنین گفت: ما نباید انتظار داشته باشیم که مشکلات گردشگری با یک جلسه با فلان مدیر حل و فصل شود، بلکه باید تلاش کرد این مطالبه گری‌ها به صورت مستمر ادامه پیدا کند.

به اعتقاد عزیزی اگر امروز به سمت رفتار‌های خلاقانه نرویم، نمی‌توانیم با این داشته‌ها و بضاعت موجود، مشکل را حل کرد و عدم داشتن برنامه‌های پرجاذبه، به این صنعت آسیب می‌زند.

رئیس مجمع نمایندگان استان فارس در ادامه این نشست با ارائه چند پیشنهاد به اعضای کارگروه گفت: نخستین پیشنهاد بنده این است که برای تغییر نگاه در عرصه گردشگری، در قالب همین کارگروه کلیه طرح‌هایی که باید از مسیر قوانین حل شود را دنبال کرده و طرح‌هایی که لازم است در مجلس تبدیل به «قوانین الزام آور» شود را ارائه دهید.

عزیزی خاطرنشان کرد: باید دید قوانین موجود چه اشکالاتی دارد چراکه بسیاری از این قوانین به جای حامی بودن، بازدارنده است! و وظیفه بنده و امثال بنده است که در مجلس موارد را دنبال کنیم.

او برگزاری جلسات مستمر با دستگاه‌هایی که متولی قضیه هستند را نیز راهگشا دانست و گفت: پیشنهاد مشخص بنده این است که در این جلسات با تفکیک مدیران دستگاهها، جلسات برگزار شده تا هر دستگاهی بداند چه وظیفه تخصصی را باید دنبال کند تا کار علمی، منطقی و عاقلانه پیش رود.

رئیس مجمع نمایندگان استان فارس همچنین گفت: پیشنهاد سوم اینکه اعضا کارگروه هر آنچه را فکر می‌کنند لازم است از طریق نمایندگان مجلس با اعضای دولت مطرح شود، آماده کنند تا نمایندگان پیگیر شوند.

به اعتقاد عزیزی یکی از دلایل ناکارآمدی قوانین در حوزه گردشگری و دیگر موارد، از بالا به پایین بودن آن است یعنی تعدادی در یک اتاق در بسته بدون اشراف بر مسائل و شناخت دقیق از مناطق کشور نشسته و قوانینی را وضع می‌کنند که کارآمدی لازم را بعضا ندارد.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

مرتبط:

انتقاد از سهم‌خواهی از گردشگری مالباخته

آماده باش اتاق بازرگانی و دفاتر گردشگری

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *