گور دسته‌جمعی

گور دسته‌جمعی سوریه؛ قدیمی‌ترین بنای یادبود جنگ در جهان

یک گور دسته‌جمعی در شمال سوریه به عنوان قدیمی‌ترین بنای یادبود جنگ در جهان شناسایی شد.

نتایج یک پژوهش جدید نشان داد محوطه تاریخی موسوم به بنای یادبود سفید واقع در شهر تل بنات در شمال سوریه احتمالا قدیمی‌ترین بنای یادبود جنگ در سراسر جهان است. باستان‌شناسان در این تپه مصنوعی که بیش از ۴ هزار سال قدمت دارد، به الگوهایی در آرایش گورها برخوردند که نشان می‌دهد این گورها به اعضای یک ارتش تعلق دارند. این سازه احتمالا در زمان خود نقش یک بنای یادمان منحصربه فرد را بازی می‌کرد که از کیلومترها دورتر نیز قابل رویت بود.

براساس گزارشی که در مجله Antiquity منتشر شده است، روشن نیست این تپه ۲۲ متری اولین بار چه زمانی ساخته شد اما می‌دانیم که در گذر قرن‌ها دستخوش تغییراتی شده است؛ این بنا در نهایت در ۲۴۵۰ تا ۲۳۰۰ سال قبل از میلاد پس از ساختن پله‌های جانبی به شکل نهایی خود درآمد و شبیه به یک هرم پلکانی شد. اسکلت ۳۰ انسان بین ۸ تا ۲۰ ساله  در این پله‌ها قرار داده شدند. به علاوه گلوله‌های تخم مرغی سنگ اندازها و پوست حیواناتی که از آنها به عنوان غلاف شمشیر سربازان استفاده می‌شد نیز در این تپه دفن شده‌اند.

روزنامه هنر چاپ لندن نوشت،احتیاط و مراقبتی که درباره این اجساد به خرج داده شده است، نشان می‌دهد این یک گور دسته جمعی از سربازان دشمن نیست و به نیروهای خودی تعلق دارد. از وضعیت اسکلت‌ها پیداست، صاحبان آنها مدت‌ها قبل از دفن شدن در بنای یادبود سفید کشته شده بودند و اجسادشان احتمالا بعدا از یک قبرستان یا میدان نبرد دیگر برای بزرگداشت و تکریم به این منطقه منتقل شده است. این که سربازان تل بنات با چه کسی می‌جنگیدند مشخص نیست اما دو احتمال وجود دارد: آنها یا در جنگ بین قدرت‌های منطقه‌ای گرفتار شده بودند و یا در یک جنگ داخلی به سر می‌بردند.
منبع: اسکان
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *