پارتِنون

۶ واقعیت جالب درباره پارتِنون نماد یونان باستان

وقتی کسی به تمدن‌های بزرگ تاریخ فکر می‌کند، غیر ممکن است که یونانیان باستان را فراموش کند. یونانیان باستان اثری پاک‌نشدنی بر جوامع برجای گذاشته‌اند و شاید هیچ ساختمانی وجود نداشته باشد که بیش از پارتِنون یونان باستان را تداعی کند.

پارتِنون که در آکروپولیس در آتن واقع شده، در اوج امپراتوری یونان ساخته شده است. در سال ۴۴۷ قبل از میلاد شروع به کار کرد و ۹ سال طول کشید تا سازه آن تکمیل شود.
پارتِنون به عنوان یکی از مشهورترین جاذبه‌های جهان هر ساله میلیون‌ها بازدید کننده را به سمت خود می‌کشاند که برای درک فرم با شکوه آن، به آنجا می‌روند.  با داشتن سابقه بسیار، موضوعات زیادی برای یادگیری در مورد این قطعه نمادین میراث جهان وجود دارد.  بیایید نگاهی به برخی از جالب‌ترین واقعیت‌ها در مورد پارتِنون، اوج معماری یونان بیندازیم.
یک الهه یونانی است
پارتِنون به حامی مقدس آتن – الهه آتنا اختصاص داده شده است. داخل آن یک معبد کوچک برای الهه حفر شده که در محل یک مقدس دیگر واقع شده است.
نخستین معبد در این فضا نیست
تاریخچه آکروپلیس بسیار دورتر از خود پارتِنون برمی‌گردد. در واقع، این معبد در محلی از معبد بسیار قدیمی‌تر وقف آتنا قرار دارد که اکنون از آن به‌عنوان پارتِنون قدیمی یاد می‌شود.
مدتی از آن به‌عنوان مسجد استفاده می‌شد
همان‌طور که در بسیاری از بناهای باستانی معمول است، پارتِنون در طول تاریخ طولانی خود دستخوش تغییرات زیادی شده است. در دهه ۱۴۶۰ میلاید، زمانی که یونان تحت حکومت عثمانی بود، معبد به یک مسجد تبدیل شد و نزدیک به ۲۰۰ سال به همین شکل باقی ماند.
پارتِنون
برخی از بزرگترین گنجینه‌های آن در لندن واقع شده است
در حالی که یونان هنوز تحت حاکمیت عثمانی بود، توماس بروس، نجیب زاده اسکاتلندی حدود نیمی از مجسمه‌های برجای مانده از پارتِنون را از بین برد. با ادعای اجازه وی از عثمانی، بین سال‌های ۱۸۰۰ و ۱۸۰۳ میلادی آن‌ها را از طریق دریا به انگلیس منتقل کردند و اکنون در موزه انگلیس هستند.
در واقع معبد نیست
در حالی که ما از پارتِنون به‌عنوان یک معبد یاد می‌کنیم و از نظر معماری به‌نظر می‌رسد یک ساختمان باشد، اما اینطور تصور نمی‌شود. به طور سنتی، یک معبد میزبان یک تصویر فرقه‌ای از آتنا مقدس است که این سازه شامل آن نمی‌شود.
پارتِنون
در اصل کاملا رنگارنگ بود
در حالی که ما اغلب هنر کلاسیک را سفید و بکر می‌پنداریم، اما پارتِنون مانند بسیاری از معماری‌ها و مجسمه‌های یونانی در اصل رنگی بوده است.
مرتبط:
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *