کوهنوردی

بهترین مسیرهای کوهنوردی در شهر تهران

تهران از جمله شهرهای قرمز کرونایی است و هر روز تعداد کشته‌ شده‌های کرونا بیشتر می‌شود. روزهای در خانه ماندن یا بیرون رفتن با رعایت‌های بسیار طولانی شده است و همگان بر این باور هستند که تحت فشار روانی قرار گرفته‌اند. نباید از شهر خارج شد چرا که منطقی ندارد اما باید به فکر سلامت روان هم بود و کاری برای آن کرد. یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید رفتن به کوهنوردی و قله‌های کوچک در شهرتان است تا در محلی قرار بگیرید که بدون استرس کرونا باشید و از سویی که آرام بخشی بهتر از طبیعت وجود دارد. ادامه مطلب را بخوانید تا با چند قله کوچک در تهران آشنا شوید.

blank

 

درکه (پلنگچال)

اگر عادت به ورزش و کوهنوردی ندارید ابتدای کار از درکه شروع کنید. تا هم به شما خوش بگذرد و اولین بار کوه رفتن شما، آخرین بارتان نباشد. مسیر درکه یا پلنگچال در روزهای تعطیل، مخصوصا در فصل تابستان پر از رفت و آمد می شود. قله پلنگچال را یکی از قله‌های شمال شهر تهران است که از سمت درکه می توان برای صعود به آن اقدام کرد. پناهگاه پلنگچال هم در مسیر صعود به همین قله قرار دارد. فاصله میدان درکه تا پناهگاه پلنگچال حدودا ۱۰ کیلومتر است. برای پیمودن این فاصله، با توجه به شیب مسیر حدود دو تا سه ساعت پیاده‌روی لازم است. امکاناتی مثل رستوران، کافه، قهوه خانه، سرویس بهداشتی و… در این مسیر در دسترس قرار دارد.

دارآباد

دارآباد یکی از  خوش آب و هواترین مناطق تهران است که ۱۷۵۰ متر ارتفاع دارد و مسیر سرسبز و مناسبی برای کوهنوردی دارد. ابتدای مسیر دارآباد شیب تندی دارد که نگذارید مانع ادامه دادن شما شود چرا که با تمام شدن شیب با مسیری زیبا و آسان می‌توانید ارتفاع بسیاری را طی کنید. در طول مسیر چشمه های پر آب، آبشارهای کوچک و حوضچه های زیبایی دیده می شود.اما در روزهای اخیر که با توجه به بارش‌های گذشته آن چنان منتظر مسیر همیشگی نباشید.  برای کوهنوردی در مسیر دارآباد، سه مسیر شما پیش رو دارید که یکی از آن ها دره کوچکی را شامل می شود. شاید عبور از این دره برای افراد عادی و کوهنوردان تازه کار کمی سخت باشد. اما کوهنوردان حرفه ای به راحتی از این دره عبور می کنند. برای رسیدن به دارآباد با اتوبوس یا مترو، باید خودتان را از طریق اتوبوس های راه آهن-تجریش و یا خط مترو تجریش، به ایستگاه تجریش برسید. پس از پیاده شدن در این ایستگاه، سوار اتوبوس های تجریش-دارآباد شوید و در ایستگاه پله پیاده شوید.

blank

 

چین کلاغ

چین کلاغ از قله‌های جنوبی البرز با ارتفاع ۲۸۲۰ متر است. این کوه از شمال به یونجه‌زار و از غرب به کوه‌های امامزاده داوود و از شرق به کوه‌های درکه و از جنوب به منطقه سعادت‌آباد و فرحزاد و بخشی از محله ی درکه محدود می شود. چین کلاغ قبل امامزاده داوود غربی ترین قله شناخته شده در رشته کوه توچال است. مسیر های مختلفی برای صعود به چین کلاغ وجود دارد اما ۳ تا مسیر معروف و اصلی دارد که اولین گزینه برای بیشتر کسانی که می خواهند به قله چین کلاغ صعود کنند از سمت سعادت آباد و فرحزاد است که تقریبا بیشتر مسیر از روی یال رد می شود. مسیر دوم از سمت معدن سنگ سبز درکه گذر می کند که یک سوم مسیر از دره و مابقی از روی یال رد می شود که یکی از زیبا ترین مسیر ها برای صعود به چین کلاغ است. و مسیر سوم که بخشی از مسیر آن را مسیر کوهپیمایی پلنگ چال تشکیل می دهد که از دره ی کارا و جنگل کارا رد می شود که زیبایی فوق العاده ای دارد در انتها مسیر به گردنه ی کارا می رسد که همان طور که گفته شد مسیر بین دوشاخ و چین کلاغ است.

ولنجک (تله کابین توچال)

مسیر ابتدایی ولنجک به شدت دستکاری شده است اگر به دنبال طبیعت بکری هستید سمت ولنجک نروید. اما هر چه ارتفاع را بیشتر کنید لذت بیشتری خواهید برد. ارتفاع قله ی ولنجک حدودا ۳۹۶۰ متر است. در ابتداری مسیر کوهنوردی ولنجک امکانات و تجهیزات تفریحی خوبی تدارک دیده شده است. شما می توانید با کمک تله کابین نیمی از مسیر را طی کنید و بعد از آن کوهنوردی را شروع کنید. این مسیر برای کسانی که علاقه به شب روی در کوه دارند نیز جذاب است چرا که امکانات روشنایی نیز دارد. کلمه توچال، چال آبگیر یا دریاچه های کوچک ترجمه می شود. از آنجایی که در نزدیکی قله توچال، دریاچه ای از یخ طبیعی قرار دارد، نام این محدوده را توچال انتخاب کرده اند. در مسیر ولنجک تا ایستگاه یک که همان مسیر تله کابین است، جاده ها آسفالت شده هستند و خدمات رفاهی خوبی هم در دسترس است. از ایستگاه دوم به بعد امکانات رفاهی در مسیر دیده نمی شود، پس اگر چیزی لازم دارید با خودتان همراه داشته باشید.

کلکچال

برای رسیدن به مجتمع کلکچال که در ارتفاع ۲۶۰۰ متری قرار دارد، باید از مسیری پهن و کم شیب عبور کنید. این مسیر سهل العبور است اما در فصل زمستان به یخ زدن و لیز شدنش خطرناک می شود. از مجتمع کلکچال به سمت شمال غربی، به طرف گردنه ای وسیع به نام گرز دره می روید. از آنجا یال شمال شرقی به سمت قله کلکچال با ارتفاع ۳۳۴۰ متر می رود و امتداد مسیر به سمت غرب به پناهگاه شیرپلا منتهی می شود. امکانات خوبی در مسیر برای پذیرایی از کوهنوردان وجود دارد. در ایستگاه های ۱ و ۲ و ۳ کافه هایی وجود دارد که برای صرف یک صبحانه خوشمزه بعد از چند ساعت پیاده روی عالی هستند. پس از ایستگاه ۳ به آبخوری پایین تپه نورالشهدا و از آن پس به اردوگاه خواهید رسید. دسترسی به مسیر کلکچال از پارک جمشیدیه کار ساده ای است.

blank

 

 دربند یا شیرپلا

مسیر کوهنوردی دربند هم می تواند یکی از بهترین مسیرهای کوهنوردی در تهران باشد. ارتفاع این منطقه ۱۸۰۰ متر است و به قله توچال دسترسی دارد. در قسمت ورودی دربند، میدان سربند قرار گرفته که با مجسمه ای به نام تندیس کوهنورد تزئین شده  است. مسیر کوهنوردی دربند دقیقا از همین میدان شروع می شود و در ایستگاه پنجم توچال به پایان می رسد. آبشار دوقلو یکی از دیدنی های مسیر دربند است که در مسیر کوهنوردی آن ها را می بینید. حدودا ۵۰ متر بالا تر از این آبشار، پناهگاهی به نام شیرپلا واقع شده است. شیرپلا در گویش مازندرانی همان شیر برنج ترجمه می شود که در گذشته یکی از غذاهای اصلی بوده است. به جز آبشار دوقلو، دو چشمه به نام های نرگس و فرخلا هم در این مسیر وجود دارد. شیرپلا به کوه جدی محسوب می‌شود در نتیجه با تجهیزات مناسب به این کوه بروید.

گلابدره

مسیر گلابدره از آن مسیرها است که خوشبختانه خبری از رستوران ها و شلوغی‌های آن چنانی نیست اما اگر این مسیر را انتخاب کنید ابتدا در ذوقتان خواهد خورد چرا که ماشین‌های سنگینی را می‌بینید که مشغول کار کردن هستند و در حال برهم زدن طبیعت. مسیر کوهنوردی گلابدره، حد فاصل بین کلکچال و دربند است و ارتفاع ۱۸۰۰ متری دارد. در سمت چپ مسیری که به سمت کوهنوردی در گلابدره منتهی می شود، می توانید به سورتمه سواری بروید و این تفریح را هم تجربه کنید.

منبع: ایرنا

مرتبط:

تجربه ی کوهنوردی در کوه های قوشاداغ

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *