سفر به قلب حیات وحش خراسان شمالی با برگزاری تورهای گردشگری
رئیس انجمن صنفی شرکت های خدمات مسافرتی و جهانگردی خراسان شمالی از برگزاری تورهای گردشگری خلاق در این استان خبر داد.
حسن سدیدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه از هفته گذشته به صورت شفاهی اعلام شده که می توان در خراسان شمالی نیز تورهای گردشگری را فعال کرد، گفت: با ارائه مجوز برای برگزاری تورهای گردشگری یکی از تورهایی که مد نظر است تا در استان برگزار شود، تورهایی به منظور بازدید حیات وحش است.
وی افزود: در نظر داریم تا با اجرای این طرح گردشگران را با خودروهای مخصوص وارد زیستگاه حیات وحش کرده تا آن ها به صورت مستقیم و از نزدیک حیات وحش استان را مشاهده کنند.
سدیدی ادامه داد: در این راستا با اداره کل محیط زیست استان مذاکرات لازم انجام شده و این اداره کل قول مساعد برای اجرای این طرح در پارک ملی ساریگل در شهرستان اسفراین داده است.
وی با بیان اینکه در گذشته گردشگری به نام گردشگری انبوه که یکی از انواع آن گردشگری ساحل بود، مطرح شد، افزود: چندین سال از برگزاری این نوع از تورهای گردشگری گذشت اما از سوی سازمان جهانی گردشگری اعلام شد که این نوع از گردشگری هم به محیط زیست و هم به فرهنگ جوامع کوچک آسیب وارد می کند.
سدیدی تصریح کرد: بعد از آن گردشگری جایگزین که یکی از انواع آن اکوتوریسم بود معرفی شد، در این نوع از گردشگری به عنوان مثال گردشگران به یکی از مناطق گردشگری برده می شدند و در آنجا آن گردشگران از قسمت های مختلف آن جا بازدید و خریدهایی را انجام می دادند اما تعدادی از افراد برای کسب سود بیشتر صنایع دستی چینی را وارد آن منطقه می کردند که در این میان خود مردم بومی و محلی آن منطقه از این سود بی بهره می ماندند.
وی ادامه داد: به همین دلیل و برای حل این مشکل گردشگری خلاق تعریف شد که در این راستا گردشگر وارد یک منطقه می شود و اگر قصد خرید صنایع دستی همچون چادر شب را دارد، آن شخص وارد کارگاه شده و فرد بافنده که بومی آن منطقه است هم روند چادرشب بافی را با بافت آن کالا به گردشگر یاد می دهد و سپس چادرشب بافته شده را به خود گردشگر می فروشد.
رئیس انجمن صنفی شرکت های خدمات مسافرتی و جهانگردی خراسان شمالی توضیح داد: یکی از انواع گردشگری خلاق، شکم گردی است که گردشگر قصد دارد تا غذای محلی آن منطقه را میل کند که در این صورت گردشگر همراه با یکی از افراد محلی می شود، با یکدیگر به خرید و تهیه مواد مورد نیاز برای طبخ غذای محلی مورد نیاز می روند و سپس این غذا با همکاری هر دو شخص طبخ می شود و همان غذای محلی نیز توسط گردشگر میل می شود که در این صورت می توان کمک به معیشت جوامع محلی کرد و در صدد هستیم تا این نوع از تورهای گردشگری در این استان برگزار کنیم.
منبع:ایسنا
مرتبط:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.