بایدها و نبایدهای گردشگری با کرونا
کارشناس حوزه گردشگری، بر تبدیل تهدید به فرصت تاکید کرد و گفت: ممکن است تبلیغ در حوزه گردشگری در چنین شرایط بحرانی در کوتاه مدت نتیجهای نداشته و حتی خشم عدهای را نیز برانگیزد، اما همین تبلیغ در شرایط بحرانی میتواند در آینده و در بلندمدت بسیار مثمرثمر واقع شود.
سوران احمدیزاد در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به موضوع پیشآمده در آستانه سال نو اظهار کرد: شروع کرونا همزمان با نزدیک شدن به فصل بهار و آغاز سال نو به طبع تاثیر بر صنعت گردشگری استان کردستان خواهد داشت.
وی عنوان کرد: موضوع کرونا ناخوداگاه گردشگری استان را از اولویت میاندازد اما با این شرایط متولیان و فعالان حوزه گردشگری موظف هستند نسبت به اقدامات و تدابیر امنیتی و بهداشتی اقدام کنند و با تدابیر بهداشتی سعی در جذب گردشگرانی داشته باشند که از لحاظ جسمی در سلامت کامل به سر میبرند.
احمدیزاد یکی از روشهای جذب گردشگر در این شرایط را استفاده از برند سازی استان کردستان دانست و افزود: کردستان در حوزه گیاهان دارویی و خشکبار بسیار مشهور و زبانزد است و با بهرهگیری از این توانایی میتوانیم برای جذب گردشگران به استان به منظور استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماریهای مختلف استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از شاخههای گردشگری سلامت، درمان بر مبنای مواهب طبیعی است ادامه داد: استان کردستان به دلیل کوهستانی بودن آن از آب و هوای سالم و مناطق بکر طبیعی برخوردار است و همین شرایط طبیعی و مساعد میتواند در درمان بسیاری از بیماریهای جسمی و روحی موثر باشد و از گردشگری سلامت برای جذب گردشگر استفاده کرد.
احمدیزاد با اشاره به تاثیر گردشگری سلامت در جذب گردشگر به استان عنوان کرد: در شرایط فعلی میتوانیم از گردشگری سلامت برای جذب گردشگر به استان بهره برده و از آنها دعوت کنیم تا دوران مراقبت و بحران خود را در مناطق بکر و طبیعی استان کردستان به سرببرند.
به گفته این کارشناس حوزه گردشگری، حتی اگر روشهای ذکر شده در حال حاضر و در شرایط فعلی که جهان با آن درگیر است جوابگو نباشد و تنها در حد یک تبلیغ باشد، همین تبلیغات انجام شده در شرایط فعلی میتواند تاثیرات مثبتی بر گردشگری استان در آینده داشته باشد.
وی همچنین تاکید کرد: با توجه به بعد مسافتی استان کردستان با شهرهایی که کانون کرونا هستند میتوانیم از همین بعد مسافتی استان و مناطق بکر و طبیعی آن برای جذب گردشگر به استان استفاده کنیم.
سوران احمدیزاد تصریح کرد: استان کردستان، استانی فرهنگی-طبیعی است و از این جهت بسیار مشهور و زبانزد است اما در حال حاضر کرونا سبب تمرکز بر جنبه طبیعی آن شده است.
به گفته وی، بکر بودن مناطق استان کردستان و وجود اکوتوریسمهای گردشگری و اقامتگاههای بومگردی میتواند در جذب گردشگران در این شرایط بحرانی موثر باشد و افراد سالم میتوانند به منظور مراقبت از خود و دوری از شهرها و محلهای آلوده در این مقطع بحرانی به مناطق بکر و دیدنی استان روی بیاورند.
این استاد گردشگری اظهار کرد: در موضوع کرونا باید تمام تمرکز خود را بر گردشگری خاص معطوف کنیم.
وی عنوان کرد: با قرار دادن دوربینهای ۳بعدی در اختیار گردشگرانی که به کردستان سفر کرده و از مکانهای طبیعی و فرهنگی و تاریخی استان دیدن میکنند گردشگران میتوانند از طریق در آمیختن مجاز و واقع از فناوری واقعیت افزوده بهرهمند شوند.
سوران احمدیزاد استفاده از فناوریهای پیشرفته جدید در زمینه گردشگری را موثر دانست و گفت: با در اختیار قرار دادن عینکهای ۳بعدی در مکانهای تاریخی میتوان تصویری از دنیای حال و گذشته را به ذهن گردشگر القا کرده و همزمان که از یک مکان تاریخی دیدن میکند، میتواند از نحوه زندگی و افرادی که در زمانهای بس دور در آن مکان میزیستهاند اطلاع یابند.
وی با اشاره به اینکه بدون شک بحران فعلی در آستانه سال نو میتواند به شدت گردشگری استان را تحت تاثیر قرار دهد، افزود: پرداختن به گردشگری عمیق و دعوت از گردشگران برای بازدید از کارگاههای ماسک سازی و دریافت آموزش و کمکرسانی به این نوع کارگاهها در جذب گردشگران به استان کردستان موثر است و در اصطلاح به آن گردشگری عمیق یا گردشگری داوطلبانه گفته میشود.
احمدیزاد بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی و ایمنی در آستانه سال نو و ورود گردشگر به استان کردستان تاکید کرد و گفت: وجود تجهیزات ایمنی و کیتهای تشخیص کرونا در مبادی ورودی استان به منظور جلوگیری از گسترش ویروس کرونا لازم و ضروری است.
وی همچنین از تور لیدرها و فعالین حوزه گردشگری خواستار رعایت موارد و نکات بهداشتی و استفاده از مواد و وسایل بهداشتی هنگام برخورد با مسافران شد.
سوران احمدیزاد یادآور شد: راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی گردشگری مبنی بر کرونا همچون راهاندازی کمپین گیاهان دارویی، کارگاههای ماسکسازی در ایجاد گردشگری عمیق و گردشگری سلامت استان موثر خواهد بود.
منبع:ایسنا
مرتبط:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.