ارگ بم

ارگ بم ۱۷ سال پس از زلزله

مدیر پایگاه میراث جهانی بم و منظر فرهنگی آن با بیان اینکه تاکنون ۸۰ درصد از ارگ تاریخی بم مرمت و بازسازی شده است، گفت: کارشناسان پروژه نجات بخشی ارگ بم، عقیده دارند باید بخش‌هایی از این بنای تاریخی دست ناخورده باقی بماند تا آیندگان از زلزله سال ۸۲ آگاهی پیدا کنند.

“محسن قاسمی” صبح امروز سوم دیماه در جمع خبرنگاران با اشاره به نزدیک شدن ۵ دی‌ماه ۸۲ سالروز زلزله دلخراش بم افزود: در سال ۸۲ زلزله مهیبی ۸۰ درصد از ارگ تاریخی بم را تخریب کرد که شش ماه بعد از این اتفاق ارگ بم، در فهرست میراث جهانی در معرض خطر قرار گرفت.

مدیر پایگاه میراث جهانی بم و منظر فرهنگی آن، اظهار کرد: خوشبختانه با فعالیت‌های مرمتی و اجرای طرح‌های پژوهشی که توسط کارشناسان ایرانی و خارجی در ارگ تاریخی بم انجام شد این بنای تاریخی در سال ۱۳۹۱ از لیست میراث در خطر خارج شد.

قاسمی با بیان اینکه تاکنون ۸۰ درصد از ارگ تاریخی بم مرمت و بازسازی شده است، گفت: کارشناسان پروژه نجات بخشی ارگ بم، عقیده دارند باید بخش‌هایی از این بنای تاریخی دست ناخورده باقی بماند تا آیندگان از زلزله سال ۱۳۸۲ آگاهی پیدا کنند.

وی با اشاره به اینکه امسال در سالروز ۵ دی‌ماه ۸۲ عملیات مرمت و بازسازی خانه سیستانی ارگ تاریخی بم به پایان می رسد، افزود: در این روز پایگاه پژوهشی ارگ بم، به این خانه تاریخی منتقل می‌شود و از نزدیک فعالیت‌های پژوهشی و مطالعاتی این بنای تاریخی انجام می‌شود.

مدیر پایگاه میراث جهانی بم و منظر فرهنگی آن به اتمام مرمت و بازسازی کلاه فرنگی اشاره کرد و بیان کرد: مرمت عمارت دروازه دوم ارگ تاریخی نیز با پیشرفت ۹۰ درصدی تا پایان امسال به بهره برداری می‌رسد.

قاسمی به آغاز عملیات مرمتی اصطبل این بنای تاریخی اشاره کرد و افزود: در صورت تامین اعتبار دوباره این عملیات تا پایان سال ۱۴۰۰ به اتمام می‌رسد.

این مقام مسئول به اتمام پروژه پایش تصویری و حفاظت الکترونیک محوطه پیرامون ارگ بم اشاره کرد و اظهار کرد: با اتمام این پروژه محیط اطراف این بنای تاریخی با امنیت کامل تحت پوشش قرار می‌گیرد ضمن آنکه مرمت خانه میراکبر نیز شروع شده است و تا نیمه سال ۱۴۰۰ به پایان خواهد رسید.

وی مرمت و بازسازی یخدان این بنای تاریخی را از مهم‌ترین پروژه های مرمتی یک سال گذشته برشمرد و افزود: تا پایان سال بخش وسیعی از ساختمان اصلی این بنای تاریخی مرمت و بازسازی می‌شود و مابقی آن نیز تا بهار ۱۴۰۰ به اتمام می‌رسد.

مدیر پایگاه میراث جهانی بم و منظر فرهنگی آن افزود: در حال حاضر با توجه به شیوع کرونا مجموعه تاریخی ارگ بم تعطیل است و امیدواریم در دوران پسا کرونا شاهد حضور دوباره گردشگران این بنای تاریخی باشیم.

قاسمی خاطرنشان کرد:به میراث ‌دوستان و مردم عزیز بم قول می‌دهیم در قرن آینده با برنامه‌ریزی و فراهم ساختن زیرساخت‌های گردشگری، بمی متفاوت از گذشته در زمینه گردشگری داشته باشیم.

منبع:ایسنا

مرتبط:

همه چیز درباره ی ارگ تاریخی بم

تخریب بزرگترین بنای خشتی ایران بعد از ارگ بم در دامغان!

ارگ راین برافراشته بر دامنه كوه هزار

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *